Marianne Visser-Romers

Ik ben na mijn opleiding fysiotherapie te Rotterdam sinds 1980 werkzaam in de gezondheidzorg voornamelijk in Rotterdam- Charlois. Ik heb diverse bijscholingen gevolgd voor de fysiotherapie en ben sinds 1994 binnen de fysiotherapie gespecialiseerd in Lymf- en Oedeem therapie.

Vrij vlot na behalen van mijn diploma fysiotherapie ben ik mij ook gaan interesseren in acupunctuur, omdat vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze de klacht in een veel breder perspectief wordt bekeken. Dit resulteerde in 1981 in de opleiding bij de NVVF bij Alphons v.d. Berg. In 1984 behaalde ik mijn diploma acupunctuur.

In 1996 ben ik cursussen gaan volgen bij de Westvest Academie, waar ik o.a. een opleiding tot mandala docent(1997) heb afgerond. Ook heb ik me in de werking van kleuren en chakra’s verdiept. Hierna volgde ik de cursus intuïtief tekenen en ben ik met de beginselen van Touch for Health in contact gekomen.

Vervolgens heb ik bij het IVEG ( Instituut Voor Energetische Geneeskunde), van wijlen dr.Ton van Gelder, de volgende cursussen gevolgd: SiVaS (2000), auriculo therapie (2002) en SiVAS-acupunctuur (2003) . Tevens heb ik de volledige Energetische Meditatie cursus olv. Ton v. Gelder en Danny Vishnudatt afgerond (2003).

In 2002 kwam ik in contact met het i-Health systeem (tegenwoordig is de naam Raymedy)en ben me daarin gaan verdiepen en zag hierin een prachtige analyse- en behandelmethode, waarin veel van de dingen die ik mij in de loop van de tijd had eigen gemaakt, samen kwamen.

Sinds 2003 gebruik ik dit Raymedy systeem als basis voor mijn behandelingen. Het Raymedy systeem is een integraal gezondheidsconcept, dat de energie van het lichaam kan meten en via diverse therapievormen in balans kan brengen. Wanneer het lichaam meer in evenwicht komt, zal het gevoel van welbevinden toenemen en de klachten vervagen. Deze veranderingen vinden niet alleen lichamelijk, maar zullen ook op bewustzijnsniveau plaatsvinden.

De laatste jaren heb ik vanuit de Raymedy organisatie diverse bijscholingen gevolgd, waardoor er nog meer mogelijk is met dit systeem.

In 2008 heb ik via de NAAV een opleiding dry-needling gevolgd, wat vooral bij pijnklachten kan worden ingezet en goede resultaten geeft. Doordat de resultaten bij dry-needling zeer positief zijn, heb ik in 2013-2014 verdere bijscholing genoten.

Aangesloten bij de NVA ben ik verplicht om jaarlijks bij te scholen. Ik heb diverse cursussen gevolgd, de laatste tijd ben ik me aan het verdiepen in de Balans Methode. 

De wereld van de Chinese geneeskunde heeft zoveel facetten dat er altijd weer interessante dingen te ontdekken zijn

47 ms